Finance Transformation Johannesburg
LIVE

Event

Finance Transformation Johannesburg

Location:

  • Format

    Event

  • Type

    Conference

  • Duration

    2d

Finance has the opportunity to step up and take advantage of its unique position to be an integral leader in the future strategic direction of the business – moving far beyond its core activities of reporting, budgeting, and accounting.

Join 150+ of your peers and other global experts at this unique industry forum, to help progress and define your own transformation path.

There are no upcoming dates for this Event

Product information

Overview

Uncovering the DNA of future finance and the future CFO

Moving beyond the often quoted cliches of value-add, business partnering and efficient operating models to truly uncovering new ways to deliver:

  • Superior performance
  • Enhanced communications and engagement
  • Heightened resilience
  • A better connected, more cohesive finance offering
  • Gain unrivalled access to the latest thinking on:
  • Defining tomorrow's business DNA
  • Transforming finance to support the modern business model
  • Designing the future target operating model
  • Embracing disruptors and technology innovation
  • Reskilling the finance workforce to embrace the future mandate

Who should take this course?

  • CFOs
  • Deputy CFOs
  • Heads of Finance
  • Heads /Directors of Finance Transformation
  • Group Chief Accountants

Professional development

All learning resources available in the CGMA Store qualify for CPD for CIMA members.

Duration:2d
Format:Event
Access:This is a live event. You will receive information about the location, materials, and attendance after purchasing.

Return and refund policy

Programme outline

Day 1

07:30 - 08:30 60 mins Registration and morning coffee

08:30 - 08:45 15 mins Chairman’s opening remarks

08:45 - 09:25 40 mins Accounting in extraordinary times: roadmap to modern finance

09:25 - 10:05 40 mins Defining tomorrow’s business DNA Matone Ditlhake - CEO, Corridor Africa Technologies

10:05 - 10:45 40 mins Future-state finance and the future CFO Alvin Liew - Finance Director, Laureate South Africa & Acting CFO, Monash South Africa

10:45 - 11:15 30 mins Networking refreshment break in the exhibition hall

11:15 - 11:55 40 mins Reskilling the finance workforce to embrace the future mandate

11:55 - 12:25 30 mins Adopting the Cloud to drive step-change in performance and capability

12:25 - 12:55 30 mins How to access and analyse Big Data for greater decision-making and performance management Christian Ayiku - CFO, Consumer Bank Group at Ecobank

12:55 - 13:55 60 mins Lunch

13:55 - 14:40 45 mins Rolling out next generation cognitive to accelerate process and efficiencies

14:40 - 15:10 30 mins The art of visualisation: embrace data visualisation to support and augment business decision-making

15:10 - 15:50 40 mins The Blockchain revolution and what’s in it for finance!

15:50 - 16:20 30 mins Networking refreshment break in the exhibition hall

16:20 - 17:00 40 mins Presenting the business case for technology investment

17:00 - 17:40 40 mins How to move the finance function into the 21st Century Till Streichert - CFO, Vodacom

17:40 - 17:45 5 mins Chairman’s close of day one

17:45 - 18:45 60 mins Networking drinks reception

Day 2

08:00 - 09:00 60 mins Networking refreshments in the exhibition hall

09:00 - 09:05 5 mins Chairman’s welcome to day two

09:05 - 09:45 40 mins The role of modern finance in supporting and advancing the business Pieter De Wit - CFO, Afrimat

09:45 - 10:25 40 mins Creating a framework for cross-functional collaboration and business partnering success Bikash Prasad - CFO, Olam International

10:25 - 10:55 30 mins Designing the target operating model

10:55 - 11:25 30 mins Networking refreshment break in the exhibition hall

11:25 - 11:55 30 mins Why finance must take a leading role in enhancing resilience to risk

11:55 - 12:35 40 mins Transformative SSCs: how to do more of what you don’t do!

12:35 - 13:35 60 mins Lunch

13:35 - 14:15 40 mins Defining future core competencies and skills of the finance function Jo-Ann Pohl - Group CFO, Bowmans & Chairwoman Europe & Africa, Hansal International

14:15 - 14:55 40 mins Resource and succession planning: striking the right balance between optimising existing teams and recruiting for new capabilities

14:55 - 15:35 40 mins Fnance and the future vision: ingredients for success Jo-Ann Pohl - Group CFO, Bowmans & Chairwoman Europe & Africa, Hansal International

15:35 - 15:45 10 mins Chairman’s summation and close of conference