Finance Transformation London
LIVE

Event

Finance Transformation London

Location:

  • Format

    Event

  • Type

    School

  • Duration

    2 days

Uncover how to move the finance function into the 21st Century, to become a true business partner and integral part of the board.

Learning outcomes

  • Explore how technological automation is shifting the competency skills set required of a finance professional
  • Introduce the concept of a growth mindset
  • Demonstrate the increasing need to continually learn and relearn as new technologies replace timeworn skills and knowledge

There are no upcoming dates for this Event

Product information

Overview

We know the process to change is not an easy one and we are working with you to help realise the future of finance mandate through bringing the best ideas and innovations to guide you on the journey.

Join us and hear new perspectives on:

Changing technologies

Finance is facing unprecedented disruption. Responsible for changing the shape and role of both the function and its finance leaders, demystifying and embracing some of the more critical technologies is the path to success.

Don't simply jump on the technology bandwagon! Hear practical experiences and insights from industry speakers who will help you to assess exactly what technology you do and don't need, to move forward.

The changing shape of the finance function

Every CFO is an artist. Finding your own way to building the best finance function to support your business is how we can help.

  • Embrace and adopt change
  • Capitalise on the opportunities open to you
  • Build the foundations to become a different kind of CFO leading a different kind of finance function
  • Increase the agility, speed and performance of the function

Professional development

All learning resources available in the CGMA Store qualify for CPD for CIMA members.

Duration:2 days
Format:Event
Access:This is a live event. You will receive information about the location, materials, and attendance after purchasing.

Return and refund policy

Programme outline

Conference Day 1 Monday, 19 November 2018

08:00 - 09:00 60 mins Registration and morning coffee

09:00 - 09:05 5 mins Chairman’s opening remarks

09:05 - 09:45 40 mins Info Opportunity and risk: the roadmap to modern finance Dr. Noel Tagoe - EVP Management Accounting, Research and Curricula, Association of International Certified Professional Accountants

09:45 - 10:15 30 mins Info Augmented Intelligence, time to think before we act Stuart Pemble - VP Global Finance, Thomson Reuters

10:15 - 10:45 30 mins Info Defining tomorrow’s business DNA

10:45 - 11:15 30 mins Info DNA of the future CFO Mike Faull - Partner, Interim CFO and Finance Transformation, Savannah Group

11:15 - 11:45 30 mins Networking refreshment break in the exhibition hall

11:45 - 12:15 30 mins Info Defining the CFO's innovation journey, how soon is tomorrow? Christopher Argent - BI and Analytics Programme Lead, Vodafone

12:15 - 12:45 30 mins Info Adopting the Cloud to drive step-change in performance and capability Will James - Head of Finance Transformation, AmTrust International

12:45 - 13:15 30 mins Info How to access and analyse Big Data for greater decision-making and performance management

13:15 - 14:15 60 mins Lunch

14:15 - 14:45 30 mins Info The art of visualisation: embrace data visualisation to support and augment business decision-making

14:45 - 15:25 40 mins Info Rolling out next generation cognitive to accelerate process and efficiencies Armand Angeli - President, EMEA, IAFEI Chris Garner Smith - SSC Europe Operations Director, Essilor Philip Green - CFO & NED, former CFO, Deliveroo David Wray - Global Accounting & Reporting Senior Director, Huawei

15:25 - 15:55 30 mins Speed dating

15:55 - 16:10 15 mins Networking refreshment break in the exhibition hall

16:10 - 16:50 40 mins Info Presenting the business case for technology investment Professor Joe Peppard - Center for Information Systems Research, MIT Sloan School of Management

16:50 - 17:30 40 mins Info CFOs/Finance must spend more time looking at business transformation. Discuss. Doug Bonthrone - Former Director, Global Services Strategy & CFO, Bottling Investments, The Coca-Cola Company Nigel Beck - Managing Director, Optimum Value Solutions Professor Joe Peppard - Center for Information Systems Research, MIT Sloan School of Management

17:30 - 17:35 5 mins Chairman’s close of day one

17:35 - 18:35 60 mins AICPA & CIMA drinks reception